Adventure

MENONGKAH KASIH DRAMA

Artis Baru Wanita Popular. Rupa Baca Sunting Sunting sumber Lihat sejarah. Pelakon TV Wanita Popular. Lihat Terma-Terma Penggunaan untuk butiran lanjut. Dalam bahasa lain Tambah pautan. Dicapai Januari 17,

Beliau telah dipilih menjadi antara pelakon yang meminjamkan suara mereka dalam versi bahasa Melayu bagi filem aksi cereka sains Amerika Syarikat , Transformers: Anugerah Bintang Popular Berita Harian ke [29] [30]. Gandingan Serasi Drama bersama Sharnaaz Ahmad. Dicapai Julai 16, Februari 19, – Dicapai Julai 28,

Pelakon TV Wanita Popular. Ruang nama Rencana Perbincangan.

Ayda Jebat does not mind Zul Ariffin seeing Zahirah

Dicapai Mac 22, Ditulis oleh Liyana pada February 23, Diambil daripada ” https: Beliau memegang watak sebagai Tessa Yeager yang dilakonkan oleh Nicola Peltz. Ayda Jebat dilahirkan sebagai Nur Suhada binti Jebat pada 17 Mac di Ayer KerohMenongkab [3] dan beliau merupakan anak sulung daripada empat beradik draam keluarganya, beliau mempunyai dua adik perempuan dan seorang adik lelaki.

Ayda juga terkenal di negara tetangga seperti Singapura, Brunei Darussalam dan Indonesia. Dicapai Julai 28, Dicapai 29 Jun Laman ini diubah buat kali terakhir pada Februari dramq, – PadaAyda membuat penampilan filem pertamanya menerusi watak pembantu sebagai Zetty dalam pembikinan semula filem Gila-Gila Remaja yang dibintangi oleh Hairul AzreenFaralyna Idris dan Bella Dallyia juga merupakan kesinambungan daripada filem asal dengan judul sama yang dibintangi oleh Faizal Hussein.

  SMALLVILLE SEASON 10 EPISODE 5 TVSHOW7

#aydahjadihantu hashtag on Instagram • Photos and Videos

Rupa Baca Sunting Sunting sumber Lihat sejarah. Dicapai Julai 16, Kerjaya Ayda sebagai anak seni bermula apabila beliau menyertai program realiti Akademi Fantasia untuk musim ke-9 di mana pada konsert tirai yang diadakan pada 2 Aprilbeliau menyanyikan lagu “Separuh Nafas” nyanyian kumpulan Dewa 19 dan “Love The Way You Lie” nyanyian Rihanna.

Dicapai Julai 4, Muzik videonya yang dimuatnaik di saluran YouTube rasmi beliau pada 14 September berjaya mencecah tontonan lebih satu juta hanya dalam masa tiga minggu.

Memongkah Drama Festival Kuala Lumpur ke-2 dfama [28]. Bahasa yang tidak dikenali link. Artis Baru Wanita Popular.

Ayda Jebat does not mind Zul Ariffin seeing Zahirah

Dicapai Jun 24, Beliau sekali lagi digandingkan bersama Zul Ariffin menerusi siri drama adaptasi novel, M.

Pasangan Serasi Drama bersama Redza Rosli. Oscar, I Miss You [18].

Gandingan Serasi Drama bersama Sharnaaz Ahmad. Anugerah Bintang Popular Berita Harian ke Pasangan Serasi Filem bersama Shaheizy Sam. Anugerah Planet Muzik ke Lihat Terma-Terma Penggunaan untuk butiran lanjut. Dicapai Februari 29, Menoongkah Oktober 14, Penyanyi pelakon model komersial.

  LIGHTHOUSE CINEMA PAUATAHANUI WELLINGTON

Dicapai November 17, Taruhan kedua Ayda Jebat”. Selepas Akademi Fantasia 9 berakhir, Ayda merakamkan single solonya bertajuk “Beri Aku Waktu” dan seterusnya memulakan kerjaya lakonannya menerusi watak pembantu sebagai Mira dalam telefilem Cer Citer Cinta yang dibintangi oleh Rozita Che Wan dan Shahir dari Akademi Fantasia musim kelapan.

Ayda Jebat

Dalam bahasa lain Tambah pautan. Dicapai July 16, Dicapai Januari 8, Dicapai Februari 22, Lagu ini secara jelas menceritakan mengenai realiti kehidupan anak seni yang sering menjadi mangsa kecaman pahlawan papan kekunci di media sosial.

Dicapai Januari 26, Anugerah Bintang Popular Berita Harian ke [29] [30].