Adventure

AKULAH BALQIS DRAMA OST

Faizal berkata mengenai pemilihan Nabila sebagai pasangannya dalam muzik video “Ragaman”: Aurora kemudiannya dibebaskan lebih awal dari waktu ditetapkan kerana berkelakuan baik. Diambil daripada ” https: Lihat Terma-Terma Penggunaan untuk butiran lanjut. Beliau juga muncul dalam muzik video lagu ” Ragaman ” nyanyian Faizal Tahir. Peranan di layar lebar tiba pada , Nabila berlakon dalam filem sulungnya, filem komedi muzikal arahan Mamat Khalid , Rock yang dibintangi oleh Que Haidar , Khir Rahman dan Soffi Jikan di mana beliau memegang watak sebagai Nurfarzana Foxy Lady. Selepas kejayaan filem pertamanya, beliau kemudiannya melakonkan watak utama sebagai Noni dalam filem drama Malaysia, Akhirat bersama Ady Putra , Vanidah Imran dan Tony Eusoff , yang melayakkannya menerima pencalonan bagi Pelakon Pembantu Wanita Terbaik di Festival Filem Malaysia ke Beliau turut menerima pencalonan bagi kategori Aktres Terbaik Filem di Anugerah Skrin menerusi filem sama.

Dicapai 12 Mac Dicapai 15 Ogos Pada , Nabila sekali lagi bekerja dengan Syamsul Yusof menerusi filem seram Munafik yang menjadi pecah panggung di pawagam, [28] [29] di mana beliau memegang watak sebagai Maria. Selepas kejayaan filem pertamanya, beliau kemudiannya melakonkan watak utama sebagai Noni dalam filem drama Malaysia, Akhirat bersama Ady Putra , Vanidah Imran dan Tony Eusoff , yang melayakkannya menerima pencalonan bagi Pelakon Pembantu Wanita Terbaik di Festival Filem Malaysia ke Dicapai 8 September Dicapai 20 April

Madya Abdul Razak Mohaideen.

Dicapai 16 April Dicapai 1 Januari Dicapai 1 Februari Pada akhiria telah diumumkan bahawa Skop Productions akan menerbitkan kesinambungan filem Munafik. The tale of a self-made millionaire”.

  CHUCKLES COMEDY CLUB IN MEMPHIS TN

Anugerah Bintang Popular Berita Harian ke Dicapai 7 April Nabila mendedahkan pada Ogos yang beliau sudah tiga tahun tidak bertemu dengan bapanya, Amy Search sejak Filem ini ditayangkan pada 1 Februari Beliau kemudiannya diberi peranan sebagai Biduanita Negara, Saloma dalam telefilem biopik dua episod bertajuk, Saloma arahan Melissa Saila yang disiarkan di Astro First Eksklusif. Nabila Huda binti Suhaimi lahir 2 Disember atau lebih dikenali sebagai Nabila Huda ialah seorang pelakon wanita Malaysia.

Nabila Huda – Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas

Malam Syamsul, Shanjhey, Nabila, Pekin Beliau juga muncul dalam muzik video lagu ” Ragaman ” nyanyian Faizal Tahir. Dicapai 21 Oktober Dicapai 25 April Rashiddalam filem ini, beliau memegang watak sebagai Soraya, filem mengisahkan tentang kehidupan sebuah pasangan iaitu Soraya lakonan beliau dan Kamil dilakonkan oleh Fizz Fairuz yang telah membuat perjanjian berdarah dengan kuasa kejahatan demi mendapatkan kesenangan hidup. Padabeliau berlakon dalam filem seram paranormal thriler Gamatisme arahan Yeop Hitler Zami bersama Syazwan Zulkiflyfilem ini mengisahkan dramz Zara, seorang mangsa zkulah yang mengalami gangguan aktiviti paranormal selepas menggugurkan bayi perogolnya.

Bagaimanapun, saya berasa terharu kerana Syamsul ingat juga pada saya,”. Beliau merupakan anak sulung kepada penyanyi rock terkenal dan vokalis kumpulan SearchSuhaimi Abdul Rahman atau lebih dikenali sebagai Amy Search.

Bohsia 2 sarat mesej”. Pada tahun berikutnya, beliau diberikan watak undangan dalam filem komedi Bujang Senang arahan Prof.

Mereka kemudiannya hidup dengan serba mewah hasil daripada perjanjian itu. Beliau mula mendapat perhatian secara meluas pada menerusi lakonannya sebagai seorang gadis bohsia dalam filem aksi sosial Bohsia: Underworld yang merupakan rendisi daripada trilogi KL Gangster bslqis Syamsul Yusof memulakan siaran di iflix pada 16 Ogos ; Nabila memegang watak sebagai Shameen.

  DUGONG BUHAY EPISODE JUNE 25 2013

Nabila Huda

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas. Padabeliau berlakon bersama Pekin Ibrahim dan pelakon kanak-kanak yang sedang meningkat naik, Puteri Balqis dalam siri drama waktu perdana TV3Balqis. Dicapai 1 September Amy Search bapa Faridah Fadzil ibu.

Pada 25 DisemberNabila telah sah bergelar isteri sekali lagi buat kali kedua kepada Mohd Izwan Johar seorang tauke kafe hipster. Bohsia 2 [14] yang merupakan kesinambungan daripada filem Bohsia: Dicapai 16 Mei PadaNabila sekali lagi bekerja dengan Syamsul Yusof menerusi filem seram Munafik yang menjadi pecah panggung di pawagam, [28] [29] di mana beliau memegang watak sebagai Maria. Beliau berkahwin dengan Zaidi Zailani pada dan mempunyai seorang anak perempuan bernama Kesha Laila yang dilahirkan pada Selepas kejayaan filem pertamanya, beliau kemudiannya melakonkan watak utama sebagai Noni dalam filem drama Malaysia, Akhirat bersama Ady PutraVanidah Imran dan Tony Eusoffyang melayakkannya menerima pencalonan bagi Pelakon Pembantu Wanita Terbaik di Festival Filem Malaysia ke